elinenargentina.blogg.se

2014-03-20
23:42:24

Ett lite argt inlägg

Jag har som sagt bott i Argentina i 7 månader. Det absolut mesta har jag vant mig vid. Men vissa saker kan jag inte vänja mig vid. 
 
Idag så var jag förbi på sjukhuset för att få ett intyg på att jag är frisk och kry. precis ett sånt intyg som jag har behövt göra så många gånger för YFU och CISV. Typ lyssna lungor och hjärta, väga mig och typ prata lite allmänt om välmående. Det var i alla fall vad jag trodde att de skulle göra. Det som de sedan gjorde var egentligen inget av de ovan. De kollade mitt EKG med en liten apparat jag fick hålla i handen och sedan gick de igenom min vacinacionshistorik, och upptäckte att jag inte hade tagit en vaccination (tror det var difteri) som de i Argentina tar påfyllnadsdos när de är 16 vilket jag inte har gjort, för jag är svensk. Sedan så vill de även vacinera mig mot influensan. Jag är inte i riskgruppen, och har jag överlvt så här länge så känns det lite onödigt att behöva vacinera mig nu. Jag kom till och md hit när det var vinter... Men de verkar hur som tycka att vaccin är en strålande idée. fortsättning följer kan man väll säga på den! 
 
Sedan så åkte vi vidar för att skriva in mig på den kurs jag ska läsa på universitetet. När vi kommer fram får vi reda på att inskrivningstiden var slut (men det gick bra ändå). Annledningen att vi var sena var just för att fixa med dessa papper som skolan ville ha, som det sedan visade sig att de inte alls behövde. Argentina och papper. Jag blir så trött på det! Och sedan när Adri säger "ja, men det är faktiskt så här det funkar" blir jag helt matt. Jag vet att det är så här det funkar i Argentina, att man får breddospencelin för en infection på foten, och att man åker till sjukhuset när man har 38 C feber. Att man måste ha alla papper, mer av princip än av ren användning. Att det är så det funkar här. Men jag blir ändå trött på det. Just den delen har jag inte vant mig vid. 
 
Men nu är jag hemma. Har blivit inskriven och doktorn kom fram till att jag mår bra, att jag borde dricka mer mjölk och äta frukost (vilket jag gärna gör så länge frukosten inte är kakor eller ostkex med marmelad). Hade ett fint samtal med underbar Pollan idag och studerat. Blir fett stolt att jag kan läsa på universitetsnivå (argentinsk unversitetsnivå) och förstå typ 90%. Puss. 
2014-03-20
03:45:00

7 månader i Argentina

Sova, sova, sova. Det är det som jag har gjort idag. Somnade någon gång runt 2 igår och sedan sov jag till 11. Somnade om till 13 och sov sedan siesta mellan 14 och 15:30. Och nu sitter jag och är trött! Hur sjukt är inte det?!
 
Under mina vakna timmar så pluggade jag lite med Mattias och myste med Isabella. Sedan blev det arabe och simmning. Älskar min simmning, min fristad. Fjärilsim är favoriten, tycker det är så himla roligt. speciellt är simmningen rolig dagar som idag då man är nästan ensam för att ingen annan vill gå för att det är "kallt". 
 
Nu är jag hemma och det blir nog någon film eller avsnitt av något! Puss!


I dag firar jag även 7 månader i Argentina och det är bara helt sjukt. Så nu har jag börjat göra listor på saker jag vill och borde göra innan jag åker tillbaka till Sverige igeen. Käns helt sjukt! 
2014-03-17
03:23:18

Helgen 15-16 mars 2014

Denna helgen har varit helt underbar. Det enda hemska är att jag glömmde mitt memory stick i datorn så jag har inte kunnat ta några bilder! Jätte hemskt! 
 
I lördags kväll åkte jag över till Manattini och när jag kom fram slängde jag iväg ett sms till Miguel som kom förbi och hämtade mig. Vi gick sedan till hans tio (farbror/morbror). Jag trodde att vi skulle dricka terere och typ chilla men istället så skulle de had Asado och vänner över så jag, Elda, Sergio och Miguel satt först ochh drack öl/cola och åt kallskuret och chillinötter. Sedan blev det en suuuupergod kyckling som var välldigt "svensk" i smaken. Kändes som en kycklinggryta mamma skulle kunna ha gjort i Sverige. Jag blev helt nostalgisk. Sedan blev det Asado, riktig Asado med kött och korv och sallad och potatis. Sedan blev det "glassklubbor" till efterrätt och sedan lemonchamp vilket är citronglass som man sedan häller söt champange på. Det var supergott! Efter detta var jag MÄTT! Det som vi firade med denna middag var att Elda och Sergio hade vunnit en bil i bingot som var förra helgen. Tycker så himla mycket om den familjen alltså. Försöker att verkligen njuta och ta vara på den tid jag har kvar och det gjorde jag när jag fick ätamiddag med dem. 
 
Jag och miguel var tillbaka i huset klockan 02:00 och då kom Mattias förbi för jag hade inga nycklar. Miguel fick sin cykel och sedan hängde jag med Mattias till Plazar där jag, Mattias, Ignacio, Andrea, Pablito och en till kille satte oss och drack fernet. Vi satt där tills klockan blev 6 innan vi återvände till huset. Det var roligt och kändes så himla Argentinskt att sitta där. gud vad jag älskar Argentina. Me voy a extrañar el mejor pais en el mundo. 
 
Sedan sov jag bort heeeeela söndagen. Jag vaknade först klockan 16:30 och hade missat lunchen. Jag bjöd över Océ på mate och sedan gick vi till en fest(skönhetstävling) i Avellaneda. Man ska välja den nya reyna de Avellaneda eller miss Avellaneda för kommande år. Jag och Oceane stannade tills vi hade sätt hennes kompis dansa och alla som ställde upp i tävlingen. Sedan gick hon hem till sig och jag åkte hem till Reco. 
 
Nu ska jag duscha och sedan försöka sova. God natt och imorgon väntar en ny vecka! Puss