elinenargentina.blogg.se

2013-05-31
22:22:00

Snart sommarlov, presenter och packa

Hejsan!! 
 
Fler och fler lektioner faller bort och fler och fler betyg blir satta. Snart är det sommar, och är det sommar är det inte långt tills jag åker. Just nu är jag så himla taggad!! Jag tror att jag har svårt att förstå vad jag ger mig in på (så klart, vem faan vet vad den håller på med när den lämmnar allt som är tryggt för något HELT annorlunda) Men jag har ändå svårt att ta det hela så himla seriöst. Jag vet att mycket kan hända, gå fel. Att det är svårt att komma in i språket, landet kulturen, få nya vänner. Att det krävs mycket av en innan man verkligen har kommit in. Och utöver detta så lämnar jag Sverige, familj, vänner, Irma bakom mig. Men endå tycker jag inte att det är någon stor grej. Mamma, Rf och Pauline kan hålla på och tycka att detta är något stort och jo
 bbigt, men jag förstår inte vad det är som är så himla stort. Jag antar att detta låter jävligt duchie och nochalant, får skaffa en duch bag jar. Jag antar att det kommer att bli en chock för mig när jag faktiskt inser vad jag håller på med!
 
Presenter är något som det har varit mycket snack om enligt mig. Jag har hittat en bok på engelska med typiskt svenska recept som jag tycker att är passande, dock verkar inte mamma tycka att detta är någon bra idé. Som jag har förstått det så är Argentinare i allmänhet inte så bra på engelska så de kanske inte kan nyttja boken, men jag tyckte att det var en bra idé, när jag såg den. köpte den dock inte (men det var nära). 
 
När det kommer tillpackning har jag börjat fundera lite. Jag köpte en väska förra veckan som jag nu har kommit fram till att få bli min "viktiga dokument" väska under flighten. Jag har även att par byxor som jag har bärt varje gång jag har flugit (möjligtvis inte när jag skulle tilll graz i vintras) sedan mitt Interchange till Pittsburgh. De har blivit mina flygbyxor så de ska jag ha, bara för känslan och för att de är väldigt sköna. Sen, när det kommer till packning har jag fått för mig att jag måste ha med mig massor med bindor och tamponger. Det är typ det jag tycker att är mest jobbigt, om jag behöver köpa tamponger och bindor under mina första månader. Detta är förmodligen en sjukt konstig tanke då tamponger/bindor a, tar upp mycket plats b, är onödigt då det GÅR att lösa på plats. Men det är min största oro. Min kurator som jag för övrigt också träffa idag sa även att tamponger var något rellativt svenskt och kanske inte finns i Argentina. Jag hoppas det gör det...
Nu måste jag förmodligen sova så god natt!! 
 Väska
Byxor (fula men otroligt sköna)
En bild på mig från igår (jag är otroligt vacker) 
2013-05-17
22:18:00

Spanska, klassmys och presenter till värdfamiljen Pass och Visum

Hej igen! Updateringen är inte så kontinuerlig, men det beror på två saker;
1. Bloggen ska framför allt handla om mitt år i Argentina, inte mitt "normala" liv
2. Jag är lat.
 
I måndags gick jag på min sista Spanskalektion innan planet lyfter i Augusti och mitt år i Argentina börjar. Jag vet dock inte om jag ska påstå att det var en riktig lektion eftersom att det endast var 10 min betygsamtal. Jag kan här med stolt berätta att jag har fått C (!!!!!!!) i Spanska. Många i min klass skulle vara missnöjda med det betyget men jag är sjukt nöjd. Det visade sig även att jag som hade haft VG i spanska när jag lämnade Ekliden hade E i spanska när jag började gymnasiet, vet inte vem som bedömde fel... Sen kan jag även säga att Spanska inte har varit ett ämne som jag har sattsat så himla mycket på då jag har vetat att jag ska åka till argentina och väl där så spelar det inte så stor roll om man har A eller E i spanska när man kommer dit. Det tar ändå ca 3 månader att komma in i språket!
 
På tal om tre månader så har jag en policy som lyder "ingen skype på 3 månader". Detta innebär att jag i största möjliga utsträckning ska försöka att inte skypa med vänner eller familj under de 3 första månaderna i värdlandet. Detta beror på att det tar ungefär tre månader att komma in i landet, språket och kulturen. Jag säger inte att man är färdig då utan såklart kommer man att lära sig mer om allt under hela året, men de första 3 månaderna brukar vara den trånga perioden då det är viktigt att släppa kontakten med hemlandet så mycket som möjligt. Ju starkare kontakt man har med sitt hemland, desto lättare är det att få hemlängtan och desto svårare är det att komma in i värdlandet. Om man vill ha kontakt med mig så får det bli via handskrivna brev (älskar handskrivna brev) eller mail. Så klart kommer jag att kunna Skypa om det händer något akut men det ska inte vara ofta eller regelbundet. Reaktionfrån mina nära vänner var upprörd, vilket jag förstår. Jag kan ju inte bara sticka i 3 månader utan skype!! Förmodligen kommer jag inte att lyckas heller men för mitt eget bästa hoppas jag verkligen det! 
 
På tal om att ta avsked en längre period så ska jag om tre veckor på mitt första farwell party. Det är min vän Isabelle (http://agirlacrossthesea.blogg.se) som ska åka till USA ett år med EF. Det ska bli roligt och sorgligt på samma gång, sjukt spännande. Jag tror att anledningen att hon lägger den så tidigt är densamma som jag har; att så fort det blir lov försvinner alla och då är det bättre om man har farwell innan alla försvinner för sommaren. 

Och då, på tal om att försvinna, så kommer jag förmodligen ha ett farwell party med min klass i början av Juni. Det ska bli sjukt mysigt och roligt och jag hoppas att så många som möjligt kan komma! Dock så har jag redn fått reda på att en tjej kommer att vara bortresd redan då och kommer inte hem förens efter det att skolan har slutat. henne får jag säga hejdå till redan 6 juni. 
 
Nu tillbaka till Argentina! Jag har nu sökt efter nytt pass som inte har kommit än, fast det har gått sex arbetsdagar och det ska ta runt 3-5. Utan passet är det svårt att påbörja visumprocessen. Visumprocessen för övrigt brukar vara rätt knepig och det är bra att börja i god tid! Man ska b.la. ta kontakt med en Notrius Publicus och en legitimerad översättare (vet ni hur svårt det är att bli legitimerad översättare?! Det är sjukt jobbigt!) Men mitt personbevis är levererat från skatteverket så lite har vi börjat!

Hejdå! 
Ps. Jag har börjat spana på presenter till värdfamiljen och just nu står Jazz på svenskapå listan Ds.
Min klass <3