elinenargentina.blogg.se

2013-12-23
19:07:50

den 22 december 2013

Jag och lägga upp mina inlägg på bloggen går inte så himla bra, haha! Men jag kan hälsa att jag nu har blivit lite bättre på att t bilder.

Idag så stängde kommunen av elen mellan 6-10 något som jag trodde att skulle störa mig men jag lyckades sova genom det fram tills klockan 11 eller 12 då jag och Adri gick upp. Sedan åt vi lunch och efter lunch sov vi siesta mer eller mindre. Jobbade med våra datorer. Runt 15:30 blev jag skjutsad till en kompis till Sofi som hade pool så jag Sofi och hennes vänner solade och badade tillsammans vilket var varmt och soligt. Riktigt varmt och soligt. Även då jag inte kan baka pepparkakor håller jag på att bli en pepparkaka. Inte en tun och fin utan en snygg tjockispeppis.

Klockan 18 blev jag hämtad av Adri och vi åkte hem. Jag tog en snabbdusch och sedan så åkte vi för att fira min lillkusin Valentina som fyllde 6 idag. Men jag tror jag var där i max 5 minuter om ens det innan jag behövde bli skjutsad till Ave för att vara med på en YFU aktivitet som började 19.

Tillsammans med YFU-studenterna satt vi samlade och pratade om livet och det som händer här i Argentina. Hur vi trivs i våra familjer och med vänner och allt sådant. Vi satt och snackade ända fram till klockan 21:30 tror jag då jag Oceane och Mati (finland) började gå hemåt. Med hemåt menas i denna stund mitt gamla hem. När vi står i ”korssningen” (ni har så klart ingen aning om vilken korsning jag menar med korsningen men jag kommer att förstå när jag läser detta om 5 år vilken korsning jag menar) så ser jag min bror och hans nya flickvän sen typ i lördags. Riktigt nytt alltså. Så efter att jag sagt hej då till Oceane och Mati så hamnar jag med min gamla familj och tillsammans dricker vi terere. Jag smsar Adri att hon kan komma och hämta mig. Under tiden jag väntar på henne så hinne Max av en slump komma förbi så jag får se honom en kort, kort stund innan han behöver gå för att fixa något med Gonza och under tiden dom är borta hinner min Adri hämta mig ironiskt nog. Så jag han inte säga hejdå och de fick inte se honom och han fick inte se min nya familj. Men så kan det bli och vi ska ses nästa helg så det blir bra tror jag.

Hemma har jag mest varit med Adri och vi har hållit på med våra datorer och fixat. Jag borde borde borde blogga men har inte gjort det. Nu är internet avstängt och jag ska sova. Puss och god natt på er! 

 Reunion med YFU!!
2013-12-23
19:00:00

Den 20 och 21 december 2013

Tiden går så himla fort och om några få dagar är det julafton. I Sverige håller förmodligen julkalendern på att få sin upplösning, och man spelar jul igen på radion för fult. I Argentina har jag fortfarande inte förstått att det över huvud taget är jul. Jag har ju sommarlov?!

Under dessa dagar flyttade jag mer eller mindre tillbaka till mitt förra hem. Under fredagen sov jag mest eftersom att jag skulle gå ut på Camelot på kvällen. Så först tog jag en fin sovmorgon och sedan så sov jag en timmer drygt på siestan.

Efter Siestan hängde jag med en kompis till Adriana down town Reconquista. Jag köpte någon julklapp och sedan åt vi glass innan vi sedan satte oss i Plazat och jag berättade om Sveriges mer öppna syn på homosexualitet (Ett av mina syskon sa att hen såg på homosexualitet som en mental sjukdom. Hen hade inga problem med homosexuella utan har vänner som är det men ser homosexualitet som en mental sjukdom)

Vi träffade några vänner till Adris kompis som hon sedan stod och prata med ett bra tag innan vi till sist kunde återvända hem. Hemma gjorde jag mig i ordning för att gå ut. Jag klädde mig i kläder för att gå ut och packade ihop lite saker som jag behövde när jag nu skulle sova över (men det mesta hade jag kvar sedan gammalt 

Jag blev skjutsad dit av min farbror och när jag kom så blev jag helt exalterad över att se mina bröder. De blev glada över att se mig med. Satt och snackade med dem och det kändes som gamla tider. Sedan kom Sofi och vi åkte till Plazat där fler vänner till henne väntade samt Alicia och barn från dagiset. Vi satt och åt Pizza och var sociala tills klockan blev ungefär 2 då jag Sofi, Flor, och Dahia gick till Camelot.

På Camelot var det rätt dött. Inte så mycket folk och det var rätt tråkigt. Men vi dansade och gjorde det bästa vi kunde av situationen. Men redan klockan 4 så ville jag gå hem och klockan 4:30 så tog vi en remis tillbaka till huset. Vi satt och pratade tills klockan blev 5 och sedan gick jag , Sofi och Dahia och la oss runt 6.

Dagen därpå (22) sov jag tills klockan 13 då jag åt en sen lunch med min familj. Sedan städade Sofi och vi åkte iväg till min kusin här som har pool. Så vi solade och badade. Drack terere och åt kakor. Det var runt 36 C idag och det var rätt nice kan man väll säga. När jag blir gammal och sjuk ska jag tänka på alla de gånger jag har njutit i livet så som idag vid poolen. Och jag har faktiskt blivit brunare. Så stolt. Efter badandet åkte vi och kollade på lite kläder innan och lite efter 20 så skjutsade Sofi hem mig. 

Hemma satt jag med min dator en stund. Åt middag med familjen och sedan tillbaka till min dator. När jag säger att jag sitter med min dator betyder inte det att jag är helt osocial utan jag gör det med Adriana. Det är rätt ofta hennes initiativ (jag inbillar mig det i alla fall). Klockan 00:15 kom mina vänner och hälsade på mig och vi satt och snackade till klockan 2 då de åkte hem till sig. Då duschade jag och nu har jag skrivit ihop detta inlägg. Ska göra en ny räd med bloggen och sedan skapa en rutin så jag uppdaterar till siesta eller kväll. Det blir nog bra ska vi se. Puss och god natt! 

 Alicia och mamman till ett av dagisbarnen samt dagisbarnet
Sofi och ett dagisbarn
Jag och Flor
Jag, Flor och Dahi
Dahia är ledsen för att hon bara kan dricka vatten. Hon bär nämligen runt på min kommande värd brorsbarn.
Dansa!
Sofi, Flor och Dahia
Systerkärlek
Varmt!! skönt att sola nära en pool!
Jag och kusin
Sofi njuter i poolen
2013-12-23
18:41:38

Bildspecial December

Har lite bilder som jag inte har visat så ni får ett litet bildspecial 
Pan frita eller chipa
Sofi y Dahia bränner upp sina skolböcker för att fira att de har klarat ett stort och svårt prov
Sommaravslutning 
Jag fixar med Mattis välkomnsflagga
Jag och Max
Max och Ignazio 
Jag och Matias (mina lår <3 ) 
Jag (mina lår haha) och Mattias "gör max avundsjuk" det är därför Matias lipar. 
Ignazio och hans flickvän (eller vad faan nu är definitionen av relationen) 
Jag med massvis av pan dulce som Alicia hade lagat
Jag och söt valp
Pablito täcker över lasten pålastbilen
Jag och Max hjälper till
och jag leker
Matias
Jag i min nya byxdress som jag köpte
Alicia skär upp vattenmelon
En fågelunge som hade blivit övergiven av sin mamma och typ kläckts för tidigt. Vi hittade den i trädgården när vi kom hem,