elinenargentina.blogg.se

2013-03-18
22:04:00

Helgen!!

Hej på er! Förlåt för dålig uppdatering från helgens bestyr, jag har dessvärre inget jag riktigt kan skylla på heller... Men vi börjar från början!

I fredags sov som sagt Pauline över hos mig vilket alltid är mysigt! Vi såg på film och gjorde (massa) popcorn. Sedan hade vi ett långt, ingående och vackert samtal om att jag åker till Argentina och hur det kommer påverka vår vänskap. En sak som jag har hört ett antal gånger som är lätt att glömma bort är att det är inte bara utbytesstudenten som förändras under året utan även familjen och vännerna hem ändras, något som är lätt att glömma bort när man åker. Man tror att allt kommer att förbli som det var innan man åkte men så är inte fallet. Vi prata mycket om det och hur det faktum att jag försvinner kommer påverka vår vänskap, men jag tror inte att det blir något problem. Saker brukar sluta på ett bra sätt i de flesta fall. 

På lördagen sen träffade jag massa utbytesstudenter som ska åka nästa år. Vi var runt 17 pers som satt och snacka om förväntningar och farhågor. Jag var den enda som inte skulle till USA så mitt land och hur jag tänkte låg det inte så stort fokus på. Men det var trevligt att träffa dem. Några av dem åker med YFU så de kommer jag träffa igen, andra åkte med andra organisationer så de ser jag nog inte lika troligt. 

Under söndagen har jag mest pluggat Kemi och ätit våfflor. Cissi körde sin våffeldag idag. Det var mysig som vanligt men VÄLDIGT kallt. Träffade Julia som ska åka på årsmötet med YFU vilket jag inte ska. Man räknar ner inför resan redan nu. Sista födelsedagen, våffeldagen, snön (förhoppningsvis) innan man sticker. Men det känns bra och jag är lugn. 

Men nu ska jag sova så puss på er!


2013-03-15
22:02:00

Fredag 15/3

Mitten av månaden har snart passerats. Vilket underbart väder det är!! sitter här upp på övervåningen och tittar ut på kvällssolens sken och en blå himmel. för visso är det kallt, och jag vågar inte hoppas på att den sista snön redan har fallit.
 
Idag så var det en tidig morgon som började med idrott, trampet. Sedan var det kemi vilket var otroligt svårt att hänga med på. vi har kemiprov nästa vecka så hela helgen kommer jag troligtvis att plugga kemi. På engelskan skrev vi uppsats som ska in ikväll. Min grupp är lite seg så vi är inte klara, får lösa det på något sätt. Sen så slutade vi och jag åkte hem. Har kollat lite på serier och ska nog läsa lite so innan det blir ett nytt serieavsnitt.
Lite senare ikväll kommer även Pauline förbi så ska vi mysa lite, kanske kolla på Perks of being a wallflower och äta popcorn.
 
Jag har även fått nummret till min resekompis så vi ska kunna träffas och ta någon fika och prata om vad som väntar. Ska bli himla kul. förhoppningsvis ses vi redan imorgon då det är en träff för alla utbytesstudenter som åker med valfri organisation som jag ska gå på! Det ska bli roligt! 
 
Ha det så bra!! Puss
 
2013-03-14
22:01:00

Torsdag 14/3

Internationella PI- dagen!!
Hej på er alla och hoppas att ni har haft riktigt bra pi-dag. Idag har inte mycket hänt. Jag har haft Biologiprov vilket jag tror har gått helt okej. Så himla svårt att avgöra sånt där. Sen när jag kom hem har jag varit otroligt opruduktiv. Jag ska sätta mig och läsa 20 sidor i min bok om MR när jag har skrivit klart. För övrigt så har min mail slutat funka av någon anledning vilket är synd då jag tror att jag har fått mail från minresekompis ang en fika vi förhopningsvis ska ta i helgen. 
 
Igår så satt jag och mamma och pratade om vad vi ska göra under påsklovet och sommaren. Förhoppningsvis så hittar jag ett jobb någonstans så att jag kan käna lite pengar. För mamma verkar huvudfokus ligga på att få mig förberedd, något som verkar ta lång tid och vara tidskävande. Just nu lutar det mot en lungn sommar där vi mest kommer vara hemma och åka till landet någon helg. Det kan vara skönt att vara hemma "sista sommaren" innan man åker, men jag kommer ju tillbaka till nästa sommar. Ett år är inte så lång tid, är det möjligt att jag gör detta till en större grej än vad det är?
 
Hehe, har kommit upp med en rolig tanke! Ska spela in hur jag låter när jag pratar spanska innan jag åker till argentina och sedan när jag kommer hem, bara för att få höra och se skillnaden. Skulle vara ett kul experiment!
 
Nu väntar samhällsboken och middagen men vi ses imorgon! Puss