elinenargentina.blogg.se

2013-06-27
00:39:35

Mitt år

Att blogg är inte min starka sida, åter igen så hinner det hända massa saker innan jag sätter mig ner framför datorn och skriver ner mina tankar. Och det är just tankar, eller rättare sagt en tanke som får mig att skriva detta inlägg. Igår så tänkte jag för första gången "gud vad skönt det ska bli när hela grejen med Argentina är över". Det är första gången som jag har tänkt det, som jag har "längtat" till att få komma hem igen. Nu kanske många tänker att dett är något forma av tecken på nervositet och noja inför att det endast är 7 (!!!!!!) veckor kvar tills jag åker men så är inte fallat. Det som fick mig att vilja att detta ska bli överstökat är alla andras tankar om mitt år. tänk hur jobbigt det kommer att vara för dig om ett år när du ska åka hem istället... du får inte äta för konstiga saker när du kommer dit... Jag vill höra fler "du måste" eller "du borde" eller "kommer du". Mitt år handlar inte om någon annan än just MIG. JAG försöker förbereda MIG på det so jag tror att kan bli tufft på MITT sätt! 
 
Aja, nu blev detta kanske ett lite argt inlägg, och att jag, som gillar att få uppmärksamhet, blir irriterad kanske tyder på någon form av noja inför mitt år.
 
2013-06-27
00:28:01

Hejdå Julia

För några dagar sedan hade jag farwellmiddag med Julia. Hon är en av de människor som känner mig bäst och som jag vet att alltid stöttar och finns där för mig. Därför är det med mycket vemod och saknad som vi säger hejdå till varandra. Det känns lite konstigt att veta att vi inte kommer ses på ett år, även om vi inte ses hela tiden när vi har möjlighet så är det lite specielt när någon av oss försvinner under så lång tid. Dock har vi blivit rätt vana vid det här laget. Först åkte hon till USA ett år med YFU sen var det Turkiet, åter igen med YFU fast som volontär och nu till USA i två månader, precis så att jag hinner åka innan hon kommer tillbaka. Vi börjar bli rätt bra på  "long distance reletionship"grejen. Men om jag fick välja så skulle jag alltid ha dig med mig! 
 
Jag och Julia från middagen! Kommer sakna dig, som jag alltid gör när du är ute och utforskar världen
 
Denna bild togs första gången vi hade "hejdå"middag. Sista veckan innan Julias utbytesstundetsår, dvs. 4 år sedan. 
 
 
 
2013-06-17
23:18:52

Rutin och jobb

Hela Juni har blivit en "träningsmånad" för mig. Jag brukar inte träna någonting för jag är en lat jävel men från första Juni har jag både haft ett springprogram och ett magprogram. Magprogramet slutade jag med idag för att jag är lat och för att jag tyckte att springprogrammet är roligar och bättre, lättare att följa. Magprogramet var lite för tufft för mig. Anledningen till att jag började springa efter mitt program var att jag ville testa på att bestämma mig för något och sedan fullfölja det, inte ge upp efter halva vägen och sluta (som jag nu har gjort med magprogramet). Sen finns det självklart massa andra fördelar med att konditionsträna men de är inte min morot. Bestämmer man sig att åka iväg ett år så måste man känna ett commitment och inte ge upp för enkelt. Enligt mig så är detta ett sätt att testa min förmåga att sätta upp mål och fullfölja dem.  Vad klarar jag? Sedan finns det som sagt många andra fördelar. När jag nu kommer byta matvanor och rutiner är det nog bra att ha ett träningsprogram eller träningsrutin att gå efter. Att träna är som sagt något som ofta hjälper mot hemlängtan (har jag hört) så att få en träningsrutin är nog bra innan jag åker till Argentina. 
 
Jag har även påbörjat mitt sommarjobb nu!! Det är hur kul som helst!! Jag jobbar som sagt på 2:ans fritidsgård med att hålla aktiviteter för unga i Nacka. Det är superkul! Imorgon ska vi baka massa för att sedan kunna öppna ett kafé, det ska bli Nice!! Känns bra att få in lite pengar ytterligar till mitt utbytesår.
 
Puss och God natt