elinenargentina.blogg.se

2013-08-28
22:02:15

Hur man gör Mate!

Detta behöver du: termos med hett vatten, grönt ”te”, socker, matekopp och matesugrör,(jag vet inte riktigt vad grejerna heter), handduk (som inte är på bilden) några vänner eller familj!

1.    häll det gröna ”tet” i koppen, på toppen häller man lite socker

2.    stoppa ner sugröret, inte hårt, men bestämt. Rör INTE om (varför förstod jag inte)
 
 
3.    häll det varma vattnet i koppen så att den blir full.
Drick ur sugröret, men ta det försiktigt för det är varmt. När det börjar surpla ger man tillbaka koppen till den vattenansvariga som häller på mer vatten och och lite socker, sedan skickas koppen vidare till nästa person i kön/gänget. Alla delar på samma kopp och samma sugrör. Termosen ska stå på handduken för att det skvimpar när man häller på varmt vatten.
2013-08-28
21:57:58

Cykla

Nu när jag har cykel så cyklar jag över allt. När jag cyklar fram på gatorna känner jag mig som en Sim i the Sims. Det är en jättekonstig känsla, men allt är liksom lite halvt surrealistiskt här så det blir bara en del av mängden känslor.

 
2013-08-28
21:57:20

den 28 augusti 2013

Det är alltid jobbigt att lämna en uppvärmd säng, men det är ännu jobbigare när resten av rummet är super kallt. I morse ringde klockan 6 och jag drog mig motstridigt upp ur sängen runt klockan 6:30 för att hinna göra min smörgås och dricka mitt te. Istället för jordgubbsmjölk så tog jag deras motsvarighet till crèmefraiche och om jag ska vara ärlig så är nog jodgubbsmjölk det bästa alternativet, men jag ska nog sluta experimentera..

När jag kom ur huset hade solen precis börjat stiga och det var en lätt tusch av vår i morgonluften när jag cyklade till skolan. Väl där möttes jag upp av min klass och även av en ny utbytesstudent, men denna från AFS och kommer börja/ går i min parallellklass. Hela klassen gick till konferenscentrumet för att åter ha en ”pratdag” med skolans hjälplärare/psykolog. Men idag fick vi göra fina drömfångare samt lyssna på en saga. Jag tycker om dessa dagar, det är synd att de endast är en gång per termin.

Efter skolan åkte jag hem och åt lasagne(den var god, men min är godare) med mina föräldrar. En sak som jag lärde mig igår är att min värdmamma inte gillar att bli duad utan att jag ska säga ni eller Alicia till henne.  Sedan återvände jag till skolan och hade idrott. Det var en Argentinsk form av flaggan. Det som är kul med idrotten här är att jag är en av de snabbast och en av de med bäst kondition i klass, jag är faktiskt bra på något! När jag sedan pratade med läraren om hur vida det finns idrottsdagar och om man någonsin har simning på idrotten så blev det någon form av missförstånd och hon berättade att om man vill vara med och spela handboll kan man göra det på måndagar och onsdagar! Helt plötsligt har jag blivit en del av handbollslaget! Gud vad kul det är! Jag har min första träning på måndag.

Nu ska jag snart duscha och sedan åka till konstgalleriet med Alice. Puss! 

 

 

Mina värdföräldrar när vi äter lunch

 

Jag har fått en ny Ricky!