elinenargentina.blogg.se

2013-10-18
14:32:35

den 17 oktober 2013

 
 

Nu sitter jag i min säng och skriver detta, även fast klockan snart är halv tolv. Jag borde väll egentligen sova nu men är inte på humör.

Idag VAKNADE jag som jag skulle och kom iväg till skolan i tid, eller till och med lite innan. Jag satt i Plazat nämligen och mailade med både mamma och YFU Argentina. Det sista som hände igår var nämligen att det visade sig att jag INTE hade fått tilsstånd till min resa än. Så imorse mailade jag mamma för att hon skulle fixa det som Sverige behövde fixa samt mailade all info om telefonnummer, hotelladress etc. till både mamma och YFU Argentina. När skoldagen väl började flöt den på bra. Jag har ju som sagt korta torsdagar så jag slutar redan klockan 11:10.

Efter skolan gick jag till bankomaten för att se om jag kunde ta ut pengar vilket jag inte kunde och då gick jag hem. Hemma drogs debatten kring hur man skriver ett korrekt intyg igång. Jag tyckte att man skulle skriva kort och gått ”Elin har tillstånd att åka till Bariloche med sin klass” underskriver Alicia och Manattini men det var FEL. Man skulle ha något speciellt typsnitt och lappen skulle skrivas på rätt sätt. Jag förstod inte vad som var fel men till slut så satte sig Sofi och gjorde lappen som sedan både Alicia och Manattini skrev under, sedan scanades och mailades lappen till kontoret i Buenos Aires. Efter det kunde jag känna mig rätt så trygg med situationen när jag cyklade till Plazat.

Ser man mig klockan 15 i Plazat betyder det att jag ska skypa. Oftast är det med min moder. Lika så idag, men idag hade hon även över farmor som jag fick prata med, något som var oerhört roligt att både få se och höra henne. Hur kul som helst, men jag tror att hon uppskattade det, om ens möjligt, mer än vad jag gjorde. Jag fick även lite tid att prata med mamma om både hur mitt liv här fungerar samt praktiska saker inför Bariloche. Men det känns ändå som att det som kändes så kaotiskt i går kväll är mer eller mindre löst nu. Sedan provade jag ytterligare än gång att ta ut pengar och NU fungerade det, gud vad skönt!

När jag kom hem kollade jag på ett avsnitt Greys innan jag gick till min granne och drack terere. Runt 18:40 behövde jag dock gå till Hematologen för att hämta ut provsvaren på analysen kring vilken blodgrupp jag tillhör. Den blodgrupp jag tillhör är tydligen ”ovanlig” (källa: min värdbror, högst opålitlig så att säga)i Argentina så vi får hålla tummarna på att jag inte drabbas av någon alvarlig olycka. Och efter det köpte jag solkräm och sminkborttagningsmedel innan jag återvände hem.

Efter det har jag mest gått runt hemma och varit rastlös. Väntat på att Sofi ska komma hem för hon ska ha hämtat en ryggsäck åt mig. Hon har fortfarande into kommit hem för övrigt. Duschat och ätit middag. Funderade att gå på ”förfesten” med de som sedan ska åka till klubben Pancho ikväll men gjorde till sist inte det. Nu ska jag förbereda lit inför skolan imorgon. Puss på er och god natt! 

 

 
 
 
2013-10-18
14:27:00

den 16 oktober 2013

Idag försov jag mig. Jag vaknade klockan 8 och slängde då på mig skolkläder och var nära att springa iväg till skolan. Men i jakt på att hitta min cykel som min bror tydligen hade lånat utan att säga till mig så sa Alicia stopp och belägg. Du har försovit dig och då kan du inte gå till skolan. Va? Tänkte jag. Jag har ju hur bråttom som helst så att jag inte missar mer av skoldagen. ”nope, du ska inte gå till skolan. Skolan har ett bestämt schema för när den börjar och när den slutar. Man kan inte bara komma och gå som man vill. Hur skulle det se ut?” Men jag gjorde ett litet misstag och råkade för en gångs skull försova mig. Är det inte bättre att gå till skolan och vara med så mycket som möjligt än att skippa heeela  dagen? ”Nepp, du får vara hemma idag”. Så på grund av att jag försov mig en halvtimme så behöver jag vara hemma hela dagen. Jag har hört om skolplikt, men inte om hemma plikt om man försov sig. Det hela känns väldigt konstigt och fel. Annorlunda. Men jag klagar inte på att få vara hemma en dag.

Då jag fick spendera dagen hemma så försökte jag att uträtta lite ärenden. Jag började med att åka till hematologen för att ta reda på min blodgrupp. Sedan åkte jag hem till min farmor. Hon är en riktigt härlig gammal kvinna. Gillar henne skarpt. Lite vimsig ibland men alltid glad och social. Jag och Manattini var hemma hos henne ett tag. Han fixade med hennes dörr och sed åkte vi hem där jag satte mig och läste.

Vid lunch så blev det kött med ris och inbakad spenat typ. Vet inte vad jag ska kalla det. Efter det läste jag lite till. Jag läser Torka aldrig tårar utan handskar: Kärleken av Jonas Gardell om jag hade glömt att säga det. Känns lite ironiskt att läsa om bögsex i Argentina, lite bad ass sådär!! När de andra sov brände jag istället av två avsnitt Greys.

Runt 16:30 hade Sofi fortfarande inte vaknat så jag smög försiktigt in och tog min svarta ryggsäck. Jag cyklade till Supermarcado för att ta ut pengar men möttes av att automaten var ur funktion. Lite frustrerad cyklade jag vidare till Maria del Carmen och från 17 till 19:30 satt jag och snackade med henne. Vi snackade om allt mellan himmel och jord. Bariloche, läkarbesök, olikheter och likheter. När jag lämnade henne försökte jag att ta ut pengar på en annan bank men blev så förvirrad att jag gav upp. Det är nog bäst om jag håller mig till bankomaten som brukar fungera.

Hemma läste jag ytterligare lite. Lagom till middagen hade jag läst ut första boken i triologin. Sedan åt jag middag som åter var den härliga hjärtat. Varje gång jag ser det tror jag att det är lever. Jag är alltid lika skeptisk. Men sen så är det hjärta, som jag tycker att är riktigt gott.

Efter middagen pluggade (!!!) jag lite men ska nu ta och sova utan någon boka att läsa. Puss och god natt! 

2013-10-18
14:22:08

Packning inför BARILOCHE!!

I Sverige när vi ska åka någon stans börjar jag packa en vecka i förväg för att ha med mig lagom mycket saker. När jag nu började packa här tyckte min familj att jag var hur konstig som helst. Men nu är allt hur som helst nerpackat som ska med, mer eller mindre. Jag tror att jag har koll på allt!