elinenargentina.blogg.se

2014-04-08
07:27:23

Universitetet

Jag har nu även börjat skolan igen... typ. Egentligen börjar jag inte officielt förens på måndag den 14 men man har en förkurs för att kolla på vilken nivå kunskapen ligger på och lite sånt. Så förra veckan gick jag i skolan, fast det känns inte som att man går i skolan då min skola är mellan 18-23 på kvällen. Mig passar det helt perfekt. Jag älskar att det är så sent.
 
Det vi gjorde under denna vecka var att vi snackade en massa om historia. Om vad som är historia, vilka källor som finns. Vi pratade även om ekonomi och globalisation. Jag var rätt aktiv i diskussionerna och det var långt ifrån allt som jag höll med om när vi pratade. Det som är så oerhört intresant är att höra deras syn på europa. Argentinas historia börjar på 1500-talet för det var då det blev en spansk koloni och det var då som spanjorerna "upptäckte" Argentina. Det som hände innan Argentina blv upptäckt är inte viktigt och berör inte historian i sig. Eftersom att de olika värdsdelarnas historia börjar när Europa kommer och lägger sig i med kolonier eller handel. Fast det är ju inte sant. Argentina har ju en historia innan Europa, som är minnst lika viktig men den har inget "värde" i världens historiska utveckling. (jag känner att det blir lite virrigt, har lite svårt att förklara men hoppas ni förstår) Det finns en viss bitterhet i att allt alltid ska handla om Europa och USA. När ska Argentina få bli viktigt? När ska Argentina få påverka sitt eget öde? Varför ligger vi "alltid efter"?
 
Det var även väldigt intressant att prata om globalisation. För mig är globalisation något possitivt. Att människor från hela världen kan enas kring sina likheter och olikheter. Att man kan få insikt och förståelse för personer på andra sidan jorden och att alla kan nå ut och kommunicera med alla. Men när vi pratade om globalisation så pratade man om det som något negativt. Att globalisation bidrar till att man fölorar sin nationalitet och sin kultur för en världskultur. Att en globaliserad ekonomi gör det egna landets ekonomi instabil då den istället för att påverkas av det folk den faktiskt berör påverkas ett lands ekonomi av hur andra länder beter sig. Listan kan göras superlång.
 
Denna vecka har jag inga lektioner utan börja som sagt nästa vecka med havvecka för sedan blir det påsk! 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: