elinenargentina.blogg.se

2013-09-27
13:19:12

den 26 september 2013

Alla räknar ner till Bariloche. Nu är det bara 23 eller 24 dagar kvar tills vi åker och alla taggar gaaalet.

Idag hade jag sovmorgon till 8:10. När jag gick upp tittade mina värdföräldrar konstig på mig och förstod inte varför jag var uppe så sent. Jag förklarade att jag hade sovmorgon och började först 8:10 men det var välldigt förvirrat. Jag lånade även ut min cykel under gårdagen till Gonzalo, något jag tydligen inte borde ha gjort. Min cykel är min och den ska jag inte låna ut till någon. Punkt. Jag förstod väll varför (men orkar inte förklara) men om jag inte vill använda min cykel utan gå istället för det tycker jag är bättre så kan väll han få låna den. Det är en bra cykel. Aja. Även idag var det lite rabalder kring att jag hade lånat ut min cykel så jag behövde ta någon annans cykel till skolan, fast jag egentligen ville gå.

I skolan var det först en låååång ceremoni och tal som invigning av två nya klassrum. Det tog typ 1,5 eller 2 h. En del av prosuduren var att prästen skulle välsigna rummen eller vad det nu var han gjorde. Han läste i alla fall en bit ur bibeln och gick runt och vevade på armarna medan åskådarna mumlade med i något. Jag tyckte att detta var ytters fascinerande. Försökte tänka mig att en präst kommer till skolan i Sverige för att helga ett klassrum. Gud vilka rabalder det skulle bli!

Efter ceremonin så var det vollybollturnering så hela klassen gick till en stor arena/friidrottsanläggning/racerbana/utomhusidrottshall. Sedan satt vi där i skuggan och åt croissanter och drack terere. Pratade om lite allt möjligt tills tuneringen var slut och jag behövde gå tillbaka till skolan och hämta min cykel och inte kunde går direkt hem.

Hemma så åt jag lunch och sedan fick jag den väldigt roliga överraskningen att jag hade fått ett vykort ifrån Sverige!! Det var farmors kort som hade kommit fram, lagom till hennes födelsedag. Gud vad kul det var att få ett brev ända från Sverige!

Sov lång siesta och sedan hamnade jag framför datorn. Tog min promenad på 1 timme samtidigt som jag lyssnade på tankesmedjan. Åhh vad de är roliga! Tankesmedjan är mitt sätt att hålla koll på vad som händer i Sverige. Mina nyheter. Jag gick förbi flygfältet och såg hangaren där de små planen stod uppradade. Sedan fortsatte jag till det rika området. Till min förvåning var det inget secure garden utan det gick bra för mig att bara knalla rakt in i detta ”finare” område. Gick runt där och kollade på arkitekturen. Funderade ett antal gånger på att fåga olika människor om jag inte kunde få titta på arkitekturen. Jag är ju ändå ”arkitektstudent” som under mina studier valde att åka till Argentina ett år. Funderade även på att se om jag inte kunde få komma in och titta på flygplanen eftersom jag har ett ”brinnande intresse för flygplan”

När jag kom hem smsade jag Océan och vi stack till gymmet. Vet fortfarande inte riktigt vad jag gör där men något får jag väll gjort. Kom hem och åt middag, duschade och ska nu sova.