elinenargentina.blogg.se

2014-04-17
15:58:00

Cataratas

Nu är jag alltså påväg till Cataratas! Jag bloggar mer om det när jag kommer hem men här är en bild på vattenfallen som jag är på väg att se. 
Bilden är inte min utan tagen från:
http://profgeo.wordpress.com/2008/10/04/las-cataratas-del-iguazu/
Kommentar:
2014-04-21 @ 21:10:28
#1: Charlie

Hej hej! Jag ska i höst också iväg som utbytesstudent till Argentina. Jag undrar bara hur det har gått med språket, hur var det när du kom, hur mycket kan du prata nu? Hur lång tid tog det innan du blev bekväm med språket?

Svar: Nu har jag svarat i ett mail till dig. skriver även svaret lite kort här! :)
Nu har jag varit i Argentina i ÅTTA (inte fyra) månader. Jag pratar inte flytande och det kommer jag nog inte göra när jag kommer hem heller. Av oss utbytesstudenter som kom hit samtidigt är det bara en tjej från Belgien och som nu nästan pratar flytande, men hon är naturligt bra på språk och pratar franska normalt. Sedan är det en kille från Italien som förmodligen pratar flytande. Jag förstår 90% och kan kanske prata till 75 eller 80% (min värdsyster säger att jag ligger på 95% hehe) . Vanliga konversationer kring matbordet är inget problem, att hänga med i gruppdiskussioner med mina vänner går också bra. Men är det bullrigt och flera som försöker prata samtidigt så att jag inte uppfattar varje ord så blir det svårt. Kan kanske ha lite att göra med min hörsel också, haha. Grupprojekt i skolan där alla pratar är svårt. Jag kan kolla på tv utan problem. Mitt största problem är verben. Där kan jag säga fel. Sedan har jag fortfarande mina ord så som cuchillo (kniv) cosquilla (kittla/ vara kittlig) cachorro (valp/djurunge) cuchara (sked) jarra (bägare) och chancho (fläsk) som jag alltid säger fel på. Även boca (mun eller Argentinas bästa fotbollslag, det för övrigt är något av de första sakerna man måste ta ställning till när man kommer till Argentina. Man tillhör man Boca eller River. Jag tillhör Boca. Boca <3) och baca (ko).
Elin Palm

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: